Tietoa biojätepusseista

Jubilon paperinen biojätepussi on ominaisuuksiltaan lyömätön: se hylkii vettä ja rasvaa, ehkäisee hajuhaittoja ja on täysin hajoava ja mikromuoviton biopussi biojätteen lajitteluun.

Ympäristöinstituutti IVL:n elinkaariarvioinnin (NrB 2307, toukokuu 2018) mukaan paperinen biojätepussi on ympäristön kannalta ylivoimaisesti paras vaihtoehto. Jubilon biopussi valmistetaan pohjoismaisista, uusiutuvista materiaaleista ja niistä on tehty ominaisuuksiltaan lyömättömiä.

Teline ja biopussi toimivat parhaiten yhdessä

Jubilon paperinen biojätepussi valmistetaan märkälujapaperista, joka hylkii vettä ja rasvaa. Pussi on myös tasapohjainen ja hengittävä, joten se toimii biojätteen keräyksessä erinomaisesti.

Paras tulos saadaan aikaan, kun käytetään Jubilon hengittävää järjestelmää eli paperista biopussia ja siihen suunniteltua telinettä. Teline maksimoi hengittävyyden, toisin kuin umpinainen muovilaatikko. Jäte pysyy kuivana, kun ilma kiertää pussin ympärillä ja alla.

Tee sinäkin ympäristöteko ja tee samalla jätteenkeräyksestä helppoa! Ota meihin yhteyttä soittamalla tai sähköpostitse.

Jubilon paperinen biojätepussi

  • Biopussi ehkäisee hajuhaittoja, koska materiaali hengittää
  • kestää muita pusseja paremmin, koska märkälujapaperi hylkii vettä ja rasvaa
  • kerää eniten biojätettä
  • täysin hajoava, ei sisällä mikromuoveja
  • standardin EN 13432 -mukainen hyväksyntä
  • voidaan käyttää lukuisissa tarkoituksissa

Toimitamme biojätepussit jätteenkäsittelylaitoksille, taloyhtiöille ja vuokrataloyhtiöille sekä esimerkiksi puhtaanapidon tarpeisiin ympäri Suomea. Lue alta esimerkkejä siitä, kuinka jätehuoltoyhtiöt ja taloyhtiöt ovat hyödyntäneet paperisia biopusseja, ja millaisia kokemuksia heillä on ollut.

Biopussit jätehuoltoyhtiöille

Jubilon biojätepussit saa tilattua myös haluamallaan painatuksella, joten niitä voidaan hyödyntää laajalti viestinnän välineenä. Jätehuoltoyhtiö Stormossen panostaa viestintään Vaasan seudulla, sillä biojätteen ympäristökysymykset puhuttavat alueella paljon. Niinpä yhtiö jakaa alueen ihmisille ilmaiseksi Jubilon paperisia biojätepusseja omalla painatuksellaan.

“Onnistumisesta kertoo selvästi se, että biojätteen saanti on kasvanut 35% sen jälkeen kun asukkaille ryhdyttiin jakamaan paperipusseja.”

Taloyhtiöt ja vuokrataloyhtiöt

Monet taloyhtiöt ja vuokrataloyhtiöt (esim. Y-Säätiö, TA-asunnot) tilaavat paperisia biopusseja huoneistoihin jaettavaksi. Toimitamme biopussit ja niihin kuuluvat hengittävät telineet biokaasuautolla perille asti. Kun ihmiset lajittelevat biojätteen oikein, sen määrä sekajätteen seassa vähenee ja taloyhtiön jätteenkäsittelykulut pienenevät. Sekajätteen käsittelymaksut ovat kaksinkertaiset biojätteesen verrattuna.

Paperisen biopussin käyttö on ollut helpompaa, kuin biomuovipussien. Ei tarvitse pelätä, että se hajoaa. Biomuovipussi aina hikoilee omassa astiassaan ja on siitä syystä vaikea nostaa pois roskikseen. Tämän paperipussin kanssa ongelmaa ei ole.

Käyttäjäkysely 2018

Biojätteen lajitteluni mullistui aivan täysin kokeilun aikana! Tämä oli kerta kaikkiaan nerokas idea ja toivon tästä tulevan vakiintunut käytäntö oikeastaan kaikkiin suomalaisiin koteihin.

Käyttäjäkysely 2018

Copyright © 2024 Jubilo Oy